Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowałam mój stary przepis w składnikach i wykonaniu. Ciasteczka czekoladowe-pękające wyszły mięciutkie i pyszne.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 234
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 234
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
Nad parą rozpuścić, masło z posiekaną czekoladą. Ostudzić do letniego. Jajka ubić jak na biszkopt, najpierw białka ze szczyptą soli, potem cukrem i na koniec z żółtkami. Dolewać letnią czekoladę i na niskich obrotach miksera, zmiksować. Na koniec dodawać po trochu mąki i zmiksować. Ciasto przełożyć na folię spożywczą albo papier do pieczenia, zawinąć i schłodzić, najlepiej całą noc. Ja schłodziłam w zamrażarce ponad pół godz. Nabierać łyżką i robić kuli, wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w cukrze pudrze.
Obtoczone kulki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 min. w 180 *C.