Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka o maślanym smaku.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 82
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 82
Składniki
Masło utrzeć cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową. Dodawać stopniowo mąką, wyrabiać ręcznie. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać stopioną czekoladę i dokładnie wyrobić. Obie połówki zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok.30 minut.
Oba kawałki ciasta rozwałkować na prostokąty na grubość 3cm. Jeden kawałek posmarować lekko ubity białkiem. i nakryć drugim.
Przekroić wzdłuż i przewrócić jeden kawałek. Posmarować białkiem i przyłożyć jeden do drugiego. Tak, aby przypominały szachownicę. Starannie docisnąć.
Pokroić ciasto na plastry. Ułożyć na papierze do pieczenia. piec w temperaturze 180 stopni około 10-15 minut.