Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś święto, Święto Zmarłych mam ich zawsze w pamięci ponieważ odeszli ciałem a nie duchem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1093
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1070
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2125
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1093
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1070
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2125
Składniki
Do miski dodać wszystkie produkty i mąki 3 szklanki.
Wyrobić wszystko dodając czwartą szklanki mąki aby się nie kleiło.
Ciasto jest bardzo mięciutkie.
Podzielić na dwie części.
Rozwałkować każdą z części na dowolną grubość ( u mnie około pół centymetra grubości ).
Wycinać ciasteczka foremkami.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać cukrem kryształ.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciastka wyszły przepyszne i chrupiące.