Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka dyniowe.

Ciasteczka dyniowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 246 Ocena: 1075

Dodano:

Odsłon: 600

Dziś święto, Święto Zmarłych mam ich zawsze w pamięci ponieważ odeszli ciałem a nie duchem.

Składniki

  • 1 kostka margaryny tortowa,
  • 6 łyżek cukru pudru,
  • dowolny aromat ( dałam pomarańczowy fajnie się komponuje z dynią ),
  • 4 szklanki mąki pszennej Mąka Basia,
  • 6 łyżek puree z dyni,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 jajko,
  • cukier kryształ ( do obsypania ciastek ).
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dodać wszystkie produkty i mąki 3 szklanki.

  2. Wyrobić wszystko dodając czwartą szklanki mąki aby się nie kleiło.

  3. Ciasto jest bardzo mięciutkie.

  4. Podzielić na dwie części.

  5. Rozwałkować każdą z części na dowolną grubość ( u mnie około pół centymetra grubości ).

  6. Wycinać ciasteczka foremkami.

  7. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  8. Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać cukrem kryształ.

  9. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.

  10. Ciastka wyszły przepyszne i chrupiące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 01 listopada "Dziś święto, Święto Zmarłych mam ich zawsze w pamięci ponieważ odeszli ciałem a nie duchem. " Myślę tak samo :)Ładnie napisane :) A ciasteczka pyszne i śliczne i już siedzą u mnie w książce :)))) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń