Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś święto, Święto Zmarłych mam ich zawsze w pamięci ponieważ odeszli ciałem a nie duchem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1920
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1920
Składniki
Do miski dodać wszystkie produkty i mąki 3 szklanki.
Wyrobić wszystko dodając czwartą szklanki mąki aby się nie kleiło.
Ciasto jest bardzo mięciutkie.
Podzielić na dwie części.
Rozwałkować każdą z części na dowolną grubość ( u mnie około pół centymetra grubości ).
Wycinać ciasteczka foremkami.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać cukrem kryształ.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciastka wyszły przepyszne i chrupiące.