Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam je po raz pierwszy bo pamiętam ich smak z dzieciństwa. Babcia piekła nam takie ciastka kilka razy w roku.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 472
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 472
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowy, dodać proszek i masło. Siekać nożem, następnie dodać pozostałe składniki. Zagnieść elastyczne ciasto . Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść. Tak przygotowane ciasto przepuścić przez maszynkę z nakładką na ciastka.. Pociąć na dowolną długość i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec ciasteczka przez 20 minut.