Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wystarczy tylko kilka składników aby upiec niezwykle pyszne ciasteczka gęsie łapki są bardzo proste, szybkie do zrobienia.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2097
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 165
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1092
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1188
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12042
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2097
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 165
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1092
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1188
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12042
Składniki
Ser drobno rozcieramy widelcem. Masło, ser, mąkę i żółtka zagniatamy. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce około godzinę.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy kółka i obtaczamy w cukrze, lekko dociskając z obu stron.
Następnie każde kółeczko składamy na pół i jeszcze raz na pół. Lekko dociskamy aby nie rozwinęło się podczas pieczenia.
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.