Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne i aromatyczne, o orientalnym smaku ciasteczka.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i imbir łączymy i przesiewamy, a następnie stopniowo dodajemy do utartych jajek. Cały czas ucieramy, aż uzyskamy jednolitą masę. Powstałe ciasto powinno być dość rzadkie. Blachę smarujemy tłuszczem i łyżeczką nakładamy na nią porcje ciasta. Należy zachować odstępy miedzy ciasteczkami, ponieważ ciasto sie rozleje i trochę wyrośnie. Ciasteczka pieczemy 10-15min w 160st.