Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 449 Ocena: 6520
Dodano: 17.02.2018
Odsłon: 421
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Migdały zmielić w młynku do kawy lub drobno posiekać. Składniki podzielić na dwie części. Zagnieść ciasto z migdałami i zawinąć w folię. Drugie ciasto zagnieść z kakao i również zawinąć w folię. Obydwa ciasta dać do lodówki na minimum 30 min.
Rozwałkować na stolnicy kawałek jednego i drugiego ciasta. Wykrawać
okrągłą foremką ciastka np. z białego ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z ciemnego ciasta wykrawać małe kółka, serduszka lub (jak ja) gwiazdki. Ciemne małe ciastka nałożyć na białe. Następnie robić odwrotnie tzn. z ciemnego ciasta wykrawać duże ciastka, a na nich układać małe białe ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku 10-12 min w 180 st. C.
Po wystudzeniu ciastka przyozdobić. Białe lukrem (cukier puder z wodą),
a ciemne roztopioną czekoladą. Ja nakładałam lukier i czekoladę przy pomocy widelca.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Dolcevita-in-my-kitchen 17 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Fajne ciasteczka :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz