Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Foremki zamówione na Aliexpress już dawno czekały na swoją kolej. Wciąż brakowało mi jednak czasu, ale w końcu znalazłam popołudnie by przygotować kruche ciasteczka. Może nie są idealne, ale są bardzo kruche i smaczne.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 246
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13364
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 246
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13364
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy na stolnicy. Zarabiamy ciasto i owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i umieszczamy na stolnicy. Możemy wcześniej podzielić na 2 części. Wałkujemy, po czym wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po czym nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut, do lekkiego zarumienienia. Jeżeli mamy ochotę to możemy posmarować je ulubionym dżemem lub powidłem ;)