Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Foremki zamówione na Aliexpress już dawno czekały na swoją kolej. Wciąż brakowało mi jednak czasu, ale w końcu znalazłam popołudnie by przygotować kruche ciasteczka. Może nie są idealne, ale są bardzo kruche i smaczne.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 128
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9205
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 128
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9205
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy na stolnicy. Zarabiamy ciasto i owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i umieszczamy na stolnicy. Możemy wcześniej podzielić na 2 części. Wałkujemy, po czym wycinamy ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po czym nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut, do lekkiego zarumienienia. Jeżeli mamy ochotę to możemy posmarować je ulubionym dżemem lub powidłem ;)