Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty, szybki i z podstawowych składników przepis na przepyszne ciasteczka kruche z cukierkami. Polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113603
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113603
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę lekko spłaszczając. Na ciasteczka układamy drażetki i lekko wciskamy. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są bardzo miękkie, gdy wystygną zrobią się kruche i chrupiące. Smacznego ;)