Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty, szybki i z podstawowych składników przepis na przepyszne ciasteczka kruche z cukierkami. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 526
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę lekko spłaszczając. Na ciasteczka układamy drażetki i lekko wciskamy. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są bardzo miękkie, gdy wystygną zrobią się kruche i chrupiące. Smacznego ;)