Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka Maltesers

Ciasteczka Maltesers

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1652

Dodano:

Odsłon: 2580

Wychodzi okolo 50 sztuk, przepis podpatrzony w islandzkiej gazetce bozonarodzeniowej.

Składniki

  • maslo, 250 g
  • cukier, 120 g
  • cukier puder, 70 g
  • mleko, ile zabierze
  • esencja waniliowa, 2 lyzeczki
  • paczka Maltesers, 175 g
  • maka, 350 g
  • proszek do pieczenia, 1 lyzeczka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasteczka Maltesers

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzac do 180 stopni. Bardzo miekkie maslo wymieszac z cukrami, dodac mleko i znowu zagniesc. Kulki Maltesers posiekac i dodac do gotowej masy razem z maka i esencja waniliowa.Wszystko razem dobrze polaczyc.Formowac male ciasteczka, piec 8- 10 minut na papierze wysmarowanym maslem. Po wyjeciu z piekarnika dobrze wystudzic i trzymac w zamknieciu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń