Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka z dojrzalych bananów, jablek i marchewki, z dodatkiem rodzynek lub zurawiny. Owoce i odrobina syropu klonowego sprawiaja, ze cukier jest juz zbedny, a make doskonale zastepuja platki owsiane. Przygotowanie trwa kilka minut i po 30 minutach pieczenia mamy gotowe pyszne i zdrowe ciasteczka.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 195
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 195
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200° C (góra dól). Wylozyc blaszke papierem do pieczenia. Banany zmiazdyc widelcem. Umyte i obrane jablka i marchewki zetrzec na tarce o srednich oczkach, dodac do bananów. Do owoców dodac platki owsiane, rodzynki, syrop klonowy i cynamon, nastepnie maslo orzechowe i olej kokosowy i dobrze wymieszac wszystkie skladniki drewnianą lyzka lub szpachelka. Jeśli maslo orzechowe i olej kokosowy sa bardzo twarde, podgrzac je lekko przed dodaniem, aby skladniki dobrze się zlaczyly, alternatywnie mozna zastosowac miekkie maslo. Rozlozyc ciasto lyzka na przygotowanej blasze do pieczenia. Piec ciastka w rozgrzanym piekarniku (200° C) na srodkowej szynie przez ok. 30 minut do uzyskania zlotego koloru.
Ciasteczka ostudzic na ruszcie.