Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche i smaczne. Można je przechowywać nawet miesiąc w zamkniętych pudełkach.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Składniki
Miękkie masło włożyć do misy miksera i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i aromat. Wciąż ucierając dodawać przesianą mąkę, proszek i sól. Jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wycinać krążki. Każdy posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem i docisnąć do cukru trzcinowego. Piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.