Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stuk puk to znowu ja życzę wam wspaniałego nowego dnia, ja dziś dla was z propozycją na pyszne ciasteczka w sam raz do kawy a nawet na zbliżające się święta. Chcecie przepis więc zapraszam na mój blog po szczegółowy opis oraz zdjęcia dodawane kolejnością co i jak robić
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17692
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15387
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5965
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9117
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17692
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15387
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5965
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9117
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrabiać a w trakcie wyrabiania dodać śmietanę, jak ciasto się klei wtedy dodać 4 łyżki mąki i wyrabiać do czasu aż ciasto wchłonie dodaną mąkę. Po wyrobieniu ciasto wstawić do lodówki na 15 minut
Z przygotowanego ciasta rozwałkowanego za pomocą foremek wycinać ciastka dowolnej grubości, ułożyć je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia ( mi wyszło 35 sztuk ) piekłam na dwa razy. Piekarnik rozgrzać ustawiając go na 200 stopni i piec 12 - 15 minut, jeżeli chcemy bardziej przypieczone to piec 20 minut
Upieczone i wystygnięte ciasteczka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku