Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stuk puk to znowu ja życzę wam wspaniałego nowego dnia, ja dziś dla was z propozycją na pyszne ciasteczka w sam raz do kawy a nawet na zbliżające się święta. Chcecie przepis więc zapraszam na mój blog po szczegółowy opis oraz zdjęcia dodawane kolejnością co i jak robić
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrabiać a w trakcie wyrabiania dodać śmietanę, jak ciasto się klei wtedy dodać 4 łyżki mąki i wyrabiać do czasu aż ciasto wchłonie dodaną mąkę. Po wyrobieniu ciasto wstawić do lodówki na 15 minut
Z przygotowanego ciasta rozwałkowanego za pomocą foremek wycinać ciastka dowolnej grubości, ułożyć je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia ( mi wyszło 35 sztuk ) piekłam na dwa razy. Piekarnik rozgrzać ustawiając go na 200 stopni i piec 12 - 15 minut, jeżeli chcemy bardziej przypieczone to piec 20 minut
Upieczone i wystygnięte ciasteczka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku