Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe,kruche ciasteczka do kawki lub herbatki:)
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 1529
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 124
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 1015
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 127
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 94
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 45
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 1529
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 124
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 1015
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 127
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 94
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę mieszamy ze zmielonymi migdałami i siekamy z masłem.Dodajemy cukier puder i żółtka.Mieszamy i wyrabiamy ciasto,które następnie wstawiamy owinięte w folię do lodówki na ok godzinę.
Ze schłodzonego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko każą kulkę rozpłaszczamy dekorując ją połówką migdała.
Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy do delikatnego zrumienienia,ok 20-30 min