Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, zdrowe i mega kruche ciasteczka orkiszowe. Na pewno posmakują dzieciakom. Polecam wypróbowanie przepisu.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy jajka, masło, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folię i chowamy do lodówki na godzinkę. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy zgrabne kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę i lekko spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)