Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, zdrowe i mega kruche ciasteczka orkiszowe. Na pewno posmakują dzieciakom. Polecam wypróbowanie przepisu.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19275
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 712
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19275
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 712
Składniki
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy jajka, masło, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folię i chowamy do lodówki na godzinkę. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy zgrabne kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę i lekko spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)