Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia w dosłownie 10 minut. Zastanawiające? Pewnie! a to wszystko dzięki sposobowi przygotowania - nie pieczemy ich w piekarniku a ''smażymy'' na patelni. Niewykonalne? Skądże!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Składniki
Jajko musimy rozbełtać widelcem albo trzepaczką razem z cukrem, następnie dodajemy olej i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z sodą i kakao - mieszamy. -> 2 minuty Orzeszki ziemne siekamy według uznania i dodajemy wraz z płatkami jaglanymi, mieszamy do uzyskania przedstawionej konsystencji. ->2 minuty
Ciastka smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, na niewielkim ogniu, aby zdążyły zmięknąć. W tym celu formujemy w dłoniach kuleczki i kładziemy na patelni a następnie rozpłaszczamy. Pamiętamy aby obsmażyć je również z drugiej strony, po 3 minuty z każdej strony. -> 6 minut