Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 176
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104523
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 176
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104523
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9048
Składniki
W blenderze rozdrobnić na mniejsze kawałki płatki owsiane i połączyć z roztopionym masłem ubić jako z cukrem na puszystą masę , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ubijając , masę dodać do płatków z rozpuszczonym masłem i dokładnie wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia , nakładać na papier przygotowaną masę w formie ciasteczek na jedno ciastko ok. 2 łyżek masy lekko spłaszczając, w pewnej odległości od siebie bo ciasteczka rosną , piec w temp. 175 st C przez ok. 10-15 min do zrumienienia się brzegów , studzić na blasze ponieważ są jeszcze miękkie a dostudzać na kratce. Przechowywać w zamkniętym pojemniku .