Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym Wam zaproponować ciasteczka, które świetnie sprawdzają się zarówno latem, na górskich szlakach i ścieżkach rowerowych, jak i zimą na stokach narciarskich. Kiedy wyruszamy w teren z rodziną, piekę ciasteczka z podwójnej porcji składników i zawsze schodzą do ostatniego. Świetnie sprawdzą się np. w podróży, kiedy ściska nas w brzuchu:)
Masło roztopić i odstawić do ostudzenia.
Płatki owsiane, mąkę, jajka, proszek do pieczenia i cukier połączyć.
Do połączonych składników dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać.
Następnie przygotowujemy ziarna i bakalie. Grubsze składniki takie jak: orzechy, żurawina, daktyle... należy posiekać.
Nasiona i bakalie łączymy z wcześniej przygotowaną masą z płatków owsianych i dokładnie mieszamy, najlepiej rękoma.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i zabieramy się do formowania ciasteczek. Dłonie zwilżamy ciepłą wodą i formujemy ciasteczka o średnicy ok. 7 cm i wysokości ok. 1,5 cm.
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, na 35 do 40 minut.
Pamiętajcie, że każdy piekarnik jest inny, więc doglądajcie ciasteczek, aby się za bardzo nie spiekły :)
Smacznego
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 528
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 370
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 310
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5097
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 326
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 528
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 370
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 310
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5097
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 326
Składniki
Masło roztopić i odstawić do ostudzenia.
Płatki owsiane, mąkę, jajka, proszek do pieczenia i cukier połączyć.
Do połączonych składników dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać.
Następnie przygotowujemy ziarna i bakalie. Grubsze składniki takie jak: orzechy, żurawina, daktyle... należy posiekać.
Nasiona i bakalie łączymy z wcześniej przygotowaną masą z płatków owsianych i dokładnie mieszamy, najlepiej rękoma.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i zabieramy się do formowania ciasteczek. Dłonie zwilżamy ciepłą wodą i formujemy ciasteczka o średnicy ok. 7 cm i wysokości ok. 1,5 cm.
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, na 35 do 40 minut. Pamiętajcie, że każdy piekarnik jest inny, więc doglądajcie ciasteczek, aby się za bardzo nie spiekły :) Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 465
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 196