Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pyszne ciastka owsiane podane w 3 smacznych wersjach: z m&m, czekoladą mleczną i słonecznikiem. Oczywiście możecie przyrządzić je ze swoimi ulubionymi dodatkami, np. suszonymi owocami, białą czekoladą, kokosem itp. Idealne na deser, pasują do kawki czy ciepłego kakao, w sam raz do pochrupania, gdy złapie nas mały głód.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Płatki owsiane mielimy w blenderze. W dużej misce ucieramy miękkie masło z cukrem trzcinowym i solą. Gdy masa będzie puszysta, wbijamy jajko, dodajemy jogurt naturalny, syrop klonowy i sodę rozpuszczoną w occie. Całość dokładnie miksujemy.
Do utartej masy przesiewamy mąkę, dodajemy zmielone płatki owsiane i orzechy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczamy. Do uformowanych ciastek wbijamy draże m&m, posiekaną czekoladę i słonecznik.
Ciastka pieczemy ok 15 minut. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystudzenia.