Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z dużą ilością błonnika. Zamknięte w pudełeczku przez tydzień ładnie się przechowają. Z przepisu wychodzi około 25 sztuk.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Składniki
Składniki suche wymieszać w misce łyżką, dodać jaja i masło, wymieszać do połączenia. Zwilżoną w wodzie dłonią formować kulki wielkości około 5 cm, lekko spłaszczać, układać w kilkucentymetrowych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 20 - 25 minut, do zezłocenia (funkcja grzania góra- dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). P.S Ciasteczka stwardnieją po ostudzeniu.