Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1004 Ocena: 27830
Dodano: 16.05.2020
Odsłon: 3050
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Masło rozpuszczamy w rondelku. Do miski wsypujemy płatki owsiane, które delikatnie rozgniatamy w dłoniach i dodajemy do nich wiórki kokosowe, nasiona chia, mąkę, cukier kokosowy i proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki mieszamy, a następnie dodajemy do nich rozpuszczone masło, jajka i miód gryczany. Wszystko ponownie mieszamy i za pomocą łyżki układamy porcje masy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą porcję delikatnie spłaszczamy i wyrównujemy. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 12 minut (do zarumienienia).
Upieczone ciasteczka odstawiamy do ostygnięcia (tuż po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo miękkie).
Jeśli wszystkie nie zostaną zjedzone to przechowujemy je w puszce, słoiku lub pojemniku próżniowym :) .
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

konhambos 27 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam tego typu ciasteczka2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 17 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Mniam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 17 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Cudowne ciasteczka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 16 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Zdrowe ciacha.1 Kto głosował? | Odpowiedz