Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wspaniale nadają się na piknikowe spotkania.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć na krem i ucierając dodawać po jednym jajku, po łyżce cukru i na koniec kilka kropli aromatu cytrynowego i mąkę.
Gdy ciasto będzie zupełnie gładkie kłaść łyżką na przygotowaną wyłożoną papierem do pieczenia formę podłużne ciasteczka.
Na każdym ułożyć paseczek skórki z cytryny i posypać orzechami.
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni i piec około 15 minut. Gotowe ciasteczka przełożyć do puszki i możemy iść na piknik.