Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wystarczy tylko kilka składników aby upiec niezwykle pyszne ciasteczka gęsie łapki są bardzo proste, szybkie do zrobienia.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Ser drobno rozcieramy widelcem. Masło, ser, mąkę i żółtka zagniatamy. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce około godzinę.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy kółka i obtaczamy w cukrze, lekko dociskając z obu stron.
Następnie każde kółeczko składamy na pół i jeszcze raz na pół. Lekko dociskamy aby nie rozwinęło się podczas pieczenia.
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.