Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i na każdą okazję!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 154
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 27
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 154
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 27
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
Ser, miękkie masło i mąkę złączyć ze sobą w jednolitą masę i włożyć na pół godziny do lodówki.
Jabłka obrać i pokroić w ósemki.
Ciasto rozwałkować i pokroić je w niewielkie kwadraty.
Położyć na każdy kwadrat jedną część jabłka i zwinąć rogi ciasta (jak widać na zdjęciu).
Wysmarować delikatnie każdy rogalik rozmieszanym jajkiem.
Włożyć do piekarnika na 180ºC - 190ºC na 15 - 20 minut (aż ciasteczka delikatnie zbrązowieją a jabłka zrobią się miękkie).
Na koniec posypać cukrem pudrem do smaku.
SMACZNEGO : )