Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodkie Reniferki,pyszne ciasteczka,idealne do pieczenia z dziecmi.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1609
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2554
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1609
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2554
Składniki
Z skladników zagniatamy ciasto i wkladamy na 1 godz.do lodówki. Nastepnie rozwalkujemy ciasto i foremka wykrawamy kólka.Po bokach dajemy precle jako rogi reniferków i dropsy czekoladowe jako oczy .Slomka wykrawamy kólko i mozna je pózniej zawiesic.Piec zalaczamy góra/dól 180 stopni.Pieczemy ok.12 min. Po wystudzeniu przyklejamy noski za pomoca cukru pudru i soku z cytryny.