Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Składniki
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto,wstawic do lodowki,na conajmniej pol godziny,nastepnie podzielic ciasto na polowe,rozwalkowac jedna czesc,wykrawac szklanka kola,mozna tez tak jak ja zrobilam,wykrawac kwadraty,na nie klasc sliwke(obralam ze skory)i zalepic(,jak widac na fotce).Z podanego przepisu wychodza dwie blaszki ciastek,(dlatego dzielilam ciasto na polowe:)
Piec ok .pol godz. w 180st.
zaraz po upieczeniu posypac cukrem pudrem:)