Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka robi się bardzo szybko, są bardzo smaczne.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3018
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3018
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Składniki
Mąkę przesypać do miseczki i do mąki pszennej wkroić małe kawałki zimnego masła. Połączyć i kolejno dodawać pozostałe składniki tj, twaróg, żółtka, sól i zapach pomarańczowy. Ciasto zagnieść, utoczyć kulę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na ok. godzinę. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki ok 3 mm i wykroić kółka. Gruby cukier wysypać do miseczki. Kółka obtaczać cukrem z dwóch stron i składać najpierw na pół i jeszcze na raz na pół. Lekko dociskać. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 30 min. Czas pieczenia zależy od grubości naszych kółek. Smacznego.