Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka robi się bardzo szybko, są bardzo smaczne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Mąkę przesypać do miseczki i do mąki pszennej wkroić małe kawałki zimnego masła. Połączyć i kolejno dodawać pozostałe składniki tj, twaróg, żółtka, sól i zapach pomarańczowy. Ciasto zagnieść, utoczyć kulę, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na ok. godzinę. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na placki ok 3 mm i wykroić kółka. Gruby cukier wysypać do miseczki. Kółka obtaczać cukrem z dwóch stron i składać najpierw na pół i jeszcze na raz na pół. Lekko dociskać. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 30 min. Czas pieczenia zależy od grubości naszych kółek. Smacznego.