Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka zdecydowanie uzależniają. Można je jeść nawet bez przełożenia, bo są tak kruche i delikatne. Przełożone ulubionym dżemem czy powidłem smakują jeszcze lepiej. Zapraszam do przepisu.
Robot do wyrobienia ciasta lub miska, piekarnik, foremki, blaszka do pieczenia.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4869
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12886
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3186
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 943
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4869
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12886
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3186
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 943
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki lub na 20 minut do zamrażarki.
Schłodzone ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj na grubość około 3mm i wykrawaj dowolne kształty. U nas kształt zajączków, pisanek i kurczaczków.
Piecz w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C góra dół. Następnie zostaw do ostudzenia.
Smaruj dowolnym dżemem, marmoladą lub konfiturą. U nas to domowej roboty dżem truskawkowy. Smacznego