Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka zdecydowanie uzależniają. Można je jeść nawet bez przełożenia, bo są tak kruche i delikatne. Przełożone ulubionym dżemem czy powidłem smakują jeszcze lepiej. Zapraszam do przepisu.
Robot do wyrobienia ciasta lub miska, piekarnik, foremki, blaszka do pieczenia.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki lub na 20 minut do zamrażarki.
Schłodzone ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj na grubość około 3mm i wykrawaj dowolne kształty. U nas kształt zajączków, pisanek i kurczaczków.
Piecz w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C góra dół. Następnie zostaw do ostudzenia.
Smaruj dowolnym dżemem, marmoladą lub konfiturą. U nas to domowej roboty dżem truskawkowy. Smacznego