Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka zdecydowanie uzależniają. Można je jeść nawet bez przełożenia, bo są tak kruche i delikatne. Przełożone ulubionym dżemem czy powidłem smakują jeszcze lepiej. Zapraszam do przepisu.
Robot do wyrobienia ciasta lub miska, piekarnik, foremki, blaszka do pieczenia.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 645
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 384
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 645
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 384
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki lub na 20 minut do zamrażarki.
Schłodzone ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj na grubość około 3mm i wykrawaj dowolne kształty. U nas kształt zajączków, pisanek i kurczaczków.
Piecz w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C góra dół. Następnie zostaw do ostudzenia.
Smaruj dowolnym dżemem, marmoladą lub konfiturą. U nas to domowej roboty dżem truskawkowy. Smacznego