Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka zdecydowanie uzależniają. Można je jeść nawet bez przełożenia, bo są tak kruche i delikatne. Przełożone ulubionym dżemem czy powidłem smakują jeszcze lepiej. Zapraszam do przepisu.
Robot do wyrobienia ciasta lub miska, piekarnik, foremki, blaszka do pieczenia.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki lub na 20 minut do zamrażarki.
Schłodzone ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj na grubość około 3mm i wykrawaj dowolne kształty. U nas kształt zajączków, pisanek i kurczaczków.
Piecz w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C góra dół. Następnie zostaw do ostudzenia.
Smaruj dowolnym dżemem, marmoladą lub konfiturą. U nas to domowej roboty dżem truskawkowy. Smacznego