Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać od czasu do czasu po amarantus. Jest wartościowy odżywczo i nie zawiera glutenu. Moje ciasteczka z amarantusa są bez mąki, cukru i proszku do pieczenia. Można powiedzieć samo zdrowie. A do tego szybkie w przygotowaniu i smaczne. Bardzo serdecznie polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 135
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki suszone namoczyć na kilka minut w gorącej wodzie. Następnie wodę odlać, a śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić amarantus. Wbić jajka, dodać miód, olej, pokrojone śliwki i wiórki kokosowe. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki i formować z nich kulki. Ja je lekko spłaszczałam dłońmi. Poukładać na blaszce zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 12-15 minut.