Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z brzoskwinią"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
Mąkę pszenną przesiej do miski, dodaj mąkę ziemniaczaną, masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na godzinę. Brzoskwinie umyj, obierz ze skóry, pokrój na małą kostkę.
Ciasto rozwałkuj. Wycinaj z niego okrągłe ciasteczka oraz krótkie paski. Na każde ciasteczko nałóż porcję brzoskwiń i przykryj paskami ciasta tworząc kratkę.
Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień