Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla niespodziewanych gości!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Mieszamy z cukrem, cynamonem i rodzynkami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( wielkość wg uznania). Na każdy kwadrat nakładamy farsz jabłkowy a następnie sklejamy. Każde ciasteczko smarujemy rozbełtanym białkiem.
Pieczemy ok 25 minut w temp. 180 stopni.