Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z czekoladą, orzeszkami piniowymi i pistacjami"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Orzechy zmiel na proszek. Cukier przesiej. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj porcje cukru, miksując chwilę po dodaniu każdej z nich. Orzechy wymieszaj z mąką, wsyp do masy i krótko zmiksuj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Nakładaj na nią dużą łyżką porcje masy. Drugą łyżkę maczaj w wodzie i spłaszczaj ciasteczka. Możesz formować kształt dużą szklanką. Piecz 15 minut w 180°C.
Pistacje posiekaj. Rozpuść 5 dag masła, dodaj mleczną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Zanurzaj w niej połowę ciastek spodem do dołu, posyp orzeszkami piniowymi. Tak samo przygotuj polewę z białej czekolady. Udekoruj pistacjami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień