Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są naprawdę pyszne, zawierają niewiele cukru, dzieci je uwielbiają!!! Upieczone przez mojego synka ( przy mojej pomocy ) - na Dzień Babci, nie doczekały przyjazdu babci!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 70
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 76
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 70
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 76
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła i sera białego ( bez cukru!), dodać żółtka i proszek do pieczenia Jeśli ser jest stosunkowo miękki, nie musi być zmielony.
Jabłka pokroić w kostkę, przesmażyć ( tak, aby nie rozpadły się zupełnie), dodać cukier i cynamon.
Ciasto rozwałkować mniej więcej tak, jak na pierogi. Kroić w kwadraty, na każdy położyć przesmażone jabłka ( ostudzone ). Składać po przekątnej ( dwa przeciwległe rogi ) - tak, aby powstały trójkątne ciasteczka.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku, ok. 30 minut, aż staną się złociste. Ciasteczka można również wycinać przy pomocy szklanki. Mają wówczas kształt półksiężyców ( jak na zdjęciu). Skleić delikatnie rogi ciasteczek, a środek pozostawić "uśmiechnięty". :)