Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja robiłam wersję z figą, daktylami i żurawina, ale możecie użyć rodzynek, suszonych moreli albo innych ulubionych bakalii.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1115
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1116
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13125
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1115
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1116
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13125
Składniki
Daktyle i figi kroimy na małe kawałki. Orzechy nerkowca tłuczemy lub kroimy na kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto trzeba dość długo zagniatać. Nie martwcie się, jeśli ciasto będzie sypkie - takie powinno być :)
Formujemy ciasteczka. Ważne, aby mocno je ugnieść - nie będą się rozsypywały po upieczeniu. Z porcji w tym przepisie wyszły mi 24 ciasteczka. Są pyszne i bardzo sycące Pieczemy w 190 stopniach, około 20-25 minut