Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne ciasteczka, które możemy pałaszować bez wyrzutów sumienia.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414453
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2310
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414453
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2310
Składniki
Wsypujemy płatki, mąkę, proszek do pieczenia do miski, mieszamy. Masło z miodem i syropem podgrzewamy by się zrobiło płynne, studzimy. Do suchej mieszanki wbijamy jajko, wlewamy miód z masłem, zagniatamy. Z masy formujemy małe kuleczki, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Na każde ciasteczko robimy kleksa z marmolady, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu, na złoty kolor.
Z tej porcji wyszło 50 ciasteczek.