Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z rodzynkami"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 234
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 234
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko, wymieszaj. Mąkę pszenną połącz z kukurydzianą, proszkiem do pieczenia i solą, stopniowo dodawaj do masy maślanej razem z aromatem waniliowym, mieszając. Dodaj rodzynki, połącz. Z ciasta uformuj kulę, owiń szczelnie folią spożywczą, włóż na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubość pół cm. Wytnij ciastka foremkami o dowolnym kształcie. Ułóż na lekko natłuszczonej blasze. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie