Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasteczka, które ucieszą podniebienie każdego Łasucha :)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Masło rozpuścić na małym ogniu w rondelku, a następnie ostudzić. Do ostudzonego masła dodajemy cukier, kilka kropelek aromatu waniliowego, jedno całe jajko oraz jedno żółtko. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Następnie do miski dodajemy mąkę, sodę oczyszczoną i mieszankę z rondelka. Wszystko razem ugniatamy, a następnie wsypujemy rodzynki i pokrojoną drobno czekoladę i ponownie ugniatamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a z ciasta formujemy kulki (wielkość według uznania) i układamy je zachowując odstępy zapobiegające sklejeniu ciasteczek. Czas pieczenia: 14 – 15 minut Temperatura: 170 C 3 warianty pieczenia ciasteczek: Na zdjęciu przedstawiam ciastka z wykorzystaniem samej gorzkiej czekolady (bez rodzynek). Najczęściej piekę ciasteczka z połączeniem rodzynek oraz gorzkiej i mlecznej czekolady, a także ciastka z czekoladą i odrobiną cynamonu. Wszystkie warianty są smaczne - warto spróbować każdy z nich. Polecam!