Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, miękkie ciastka z marmoladą. Przepis zaczerpnięty z blogu : Moje wypieki". Mnie z tej porcji wyszło 10 szt. naprawdę dużych ciastek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4922
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7478
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4922
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13333
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7478
Składniki
Z mąki, masła, proszku, cukru i żółtka zarobić ciasto. Jeśli jest zbyt suche i nie chce się kleic dodać odrobinę śmietany. Rozwałkować na grubość 4 mm i wykroić parzystą ilość kółek. W połowie z nich wykroić w środku foremką serduszka. Ułożyć na blasze, piec ok. 10 min w temp. 180 st. Po wystudzeniu całe kółka smarować powidłem i przykrywać kółkami z wyciętym serduszkiem.