Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe. Dzieci bardzo je lubią.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3240
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3240
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Do przesianej mąki dodać zmielone skwarki i skórkę pomarańczową dokładnie wymieszać. Jaja ubić z cukrem pudrem, dodać śmietanę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połończyć, zagnieść ciasto, odstawić na około 1 godz. do schłodzenia.
Ciasteczka formować za pomocą maszynki do mięsa z foremką do wyciskania ciastek lub przez rozwałkowanie ciasta na grubość 3 milimetry, wykrajać foremkami lub szklanką różnego kształtu ciasteczek. Przed pieczeniem nakłuć widelcem, aby nie uległy w czasie wypieku zniekształceniu. piec w temperaturze 180 stopni 20 minut.