Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe. Dzieci bardzo je lubią.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 383
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5669
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 342
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 383
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5669
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 342
Składniki
Do przesianej mąki dodać zmielone skwarki i skórkę pomarańczową dokładnie wymieszać. Jaja ubić z cukrem pudrem, dodać śmietanę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połończyć, zagnieść ciasto, odstawić na około 1 godz. do schłodzenia.
Ciasteczka formować za pomocą maszynki do mięsa z foremką do wyciskania ciastek lub przez rozwałkowanie ciasta na grubość 3 milimetry, wykrajać foremkami lub szklanką różnego kształtu ciasteczek. Przed pieczeniem nakłuć widelcem, aby nie uległy w czasie wypieku zniekształceniu. piec w temperaturze 180 stopni 20 minut.