Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9855
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mąkę, sól i wszystko dokładnie miksowac. Ciasto podzielić na 2 częsci. Do jednej dodać kakao i dokładnie połączyć składniki. Ciasta wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Rozwałkować ciasta i zrobić 2 paski z białej części i 2 paski z kakaowej. Na dół połóżyć biały pasek następnie kakaowy i znów biały. Przekroić na pół i pomiędzy włożyć pionowo kakaowy pasek. Złączyć wszystko razem. Ciasto pokróoic na małe kwadraciki. Z pozostałego ciasta wyciąćj małe trójkąty i położyć na górze. Na koniec uformować malutkie kuleczki białe i położyć pomiędzy trójkącikami.
Piecz ciasteczka przez 12-15 minut w temperaturze 160 stopni.