Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 90
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 41
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 42
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 42
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 90
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 41
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 42
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 42
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 34
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mąkę, sól i wszystko dokładnie miksowac. Ciasto podzielić na 2 częsci. Do jednej dodać kakao i dokładnie połączyć składniki. Ciasta wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Rozwałkować ciasta i zrobić 2 paski z białej części i 2 paski z kakaowej. Na dół połóżyć biały pasek następnie kakaowy i znów biały. Przekroić na pół i pomiędzy włożyć pionowo kakaowy pasek. Złączyć wszystko razem. Ciasto pokróoic na małe kwadraciki. Z pozostałego ciasta wyciąćj małe trójkąty i położyć na górze. Na koniec uformować malutkie kuleczki białe i położyć pomiędzy trójkącikami.
Piecz ciasteczka przez 12-15 minut w temperaturze 160 stopni.