Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mąkę, sól i wszystko dokładnie miksowac. Ciasto podzielić na 2 częsci. Do jednej dodać kakao i dokładnie połączyć składniki. Ciasta wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Rozwałkować ciasta i zrobić 2 paski z białej części i 2 paski z kakaowej. Na dół połóżyć biały pasek następnie kakaowy i znów biały. Przekroić na pół i pomiędzy włożyć pionowo kakaowy pasek. Złączyć wszystko razem. Ciasto pokróoic na małe kwadraciki. Z pozostałego ciasta wyciąćj małe trójkąty i położyć na górze. Na koniec uformować malutkie kuleczki białe i położyć pomiędzy trójkącikami.
Piecz ciasteczka przez 12-15 minut w temperaturze 160 stopni.