Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i miękkie ciastka, proste w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze strony "mojewypieki". Z porcji wychodzi ok. 15 szt.
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 245
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 160
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 895
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 245
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 160
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 895
Składniki
Margarynę rozpuścić, ostudzić. Jajka utrzeć z mlekiem, dodać mąkę, cukier, amoniak, na końcu osudzoną margarynę. Razem utrzeć. Nakładać na wysmarowaną tłuszczem blachem ok. 2 łyżki ciasta. Robić duże odstępy, bo ciastka mocno rosną. Piec ok. 15 min w temp. 160 st. (aż się zarumienią). Przygotować lukier: cukier puder rozetrzeć z gorącą wodą i sokiem z cytyny. Gęstość lukru regulować ilością wody i soku. Wystudzone ciastka smarować lukrem po płaskiej stronie ciastek.