Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i miękkie ciastka, proste w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze strony "mojewypieki". Z porcji wychodzi ok. 15 szt.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 19
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10783
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 418
Polecam.
Odsłon: 888
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 19
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10783
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 418
Polecam.
Odsłon: 888
Składniki
Margarynę rozpuścić, ostudzić. Jajka utrzeć z mlekiem, dodać mąkę, cukier, amoniak, na końcu osudzoną margarynę. Razem utrzeć. Nakładać na wysmarowaną tłuszczem blachem ok. 2 łyżki ciasta. Robić duże odstępy, bo ciastka mocno rosną. Piec ok. 15 min w temp. 160 st. (aż się zarumienią). Przygotować lukier: cukier puder rozetrzeć z gorącą wodą i sokiem z cytyny. Gęstość lukru regulować ilością wody i soku. Wystudzone ciastka smarować lukrem po płaskiej stronie ciastek.