Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i miękkie ciastka, proste w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze strony "mojewypieki". Z porcji wychodzi ok. 15 szt.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1423
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458589
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1703
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1423
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458589
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1703
Składniki
Margarynę rozpuścić, ostudzić. Jajka utrzeć z mlekiem, dodać mąkę, cukier, amoniak, na końcu osudzoną margarynę. Razem utrzeć. Nakładać na wysmarowaną tłuszczem blachem ok. 2 łyżki ciasta. Robić duże odstępy, bo ciastka mocno rosną. Piec ok. 15 min w temp. 160 st. (aż się zarumienią). Przygotować lukier: cukier puder rozetrzeć z gorącą wodą i sokiem z cytyny. Gęstość lukru regulować ilością wody i soku. Wystudzone ciastka smarować lukrem po płaskiej stronie ciastek.