Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka po upieczeniu są twarde ale po dwóch dniach stają się kruche. Można je przechowywać w zamkniętych pojemnikach do miesiąca i są zawsze pod ręką do kawy czy herbaty w jesienne popołudnia.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7620
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2719
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7620
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2719
Składniki
Wszystkie składniki na ciastka posiekać nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Podzielić na cztery części, każdą owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny. Cienko rozwałkować. Posypać cukrem trzcinowym i docisnąć wałkiem by cukier wgłębił się w ciasto. Wycinać dowolne kształty i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.