Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciacha na poprawę nastroju :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11919
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8642
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155376
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1168
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11919
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8642
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155376
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1168
Składniki
W garnuszku roztopić masło, do ciepłego wsypać pokruszoną czekoladę. Rozpuścić. Jeżeli jest potrzeba można lekko podgrzać. Odstawić do wystudzenia. Jajka, cukier i ekstrakt z wanilii ubić mikserem, aż potroi swoją objętość. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i ubić. Wlać stopniowo masę czekoladową. Wymieszać tylko do połączenia składników. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Dużą łyżką wykładać masę na ciastka w odstępach. Piekłam 8 minut w 170* z termoobiegiem. Ciasteczka popękają i tak ma być. Masło, mleko o masło orzechowe należy wymieszać i przekładać wystudzone ciasteczka.