Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasteczka z drażetkami to świetna propozycja na szybkie smakołyki dla małych i dużych łakomczuchów. Ciasteczka są szybkie w przygotowaniu, w 30 minut mamy świetne ciacha włącznie z pieczeniem.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 109
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2639
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2081
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 109
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2639
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2081
Składniki
Ciasteczka są banalnie proste w przygotowaniu i włącznie z pieczeniem zajmie nam to 30 minut. Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę masło, wsypujemy szklankę mąki, cukier puder, proszek do pieczenia i proszek budyniowy. Ja wybrałam waniliowy, ale może to być też śmietankowy. Całość zagniatamy. Może być tak że ciasto będzie bardzo lepkie, wtedy możemy dosypać trochę mąki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blaszkę i delikatnie spłaszczamy. Gdy już mamy wyłożone ciasteczka, układamy na nie kolorowe drażetki. Po kilka sztuk 4-5. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach góra dół.