Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu francuskie ciastka. Smakują identycznie jak te z cukierni. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy.
Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto). Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt. Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem. Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku. Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane.
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 30
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1715
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1545
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 134
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1630
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 30
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1715
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1545
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 134
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1630
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto). Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt. Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem. Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku. Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z wiśniami i bezą
Desery
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Desery
Jogurtowy obłoczek
Desery
Chatka Baby Jagi
Tarta z wiśniami i bezą
Kruche ciasto w połączeniu z soczystymi wiśniami i słodką bezą to cudowne poł...
Odsłon: 69
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno sch...
Odsłon: 101