Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia nam robiła takie przysmaki. Pyszne.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 346
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 93
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 346
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 93
Składniki
Wodę zagotować z masłem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Dobrze mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Wystudzić. Dodawać po jednym jajku i ucierać. Nabierać ciasto widelcem i smażyć na głębokim smalcu. Ciastka mają mieć najdziwniejsze kształty i jak najwięcej nosów. Odkładać na papierowy ręcznik. Podawać mocno posypane cukrem pudrem. Smacznego.