Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, co z nim zrobić. Oto pomysł na śniadanie tym razem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 552
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1837
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 552
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1837
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Składniki
Gotujemy jajka na twardo.
W tym czasie przygotowujemy sos musztardowy: wbijamy żółtko do naczynia, następnie trochę oliwy z oliwek, czosnek obrany i przepuszczony przez praskę. Ubijamy blenderem pionowym ruchem aż sos zacznie gęstnieć.
Zatrzymujemy ubijanie, dodajemy sok z cytryny, ocet oraz musztardę i stopniowo dodając resztę oliwy, ubijamy do uzyskania pożądanej gęstości
Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, startą na jarzynowej tarce obraną marchewkę sałatę pokrojoną w cienkie paski oraz przygotowany sos musztardowy w ilości według własnego gustu. Doprawiamy solą, jeśli trzeba.
Tak przygotowaną sałatkę kładziemy na posmarowane masłem pieczywo.Smacznego.