Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, co z nim zrobić. Oto pomysł na śniadanie tym razem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1579
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1579
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Składniki
Gotujemy jajka na twardo.
W tym czasie przygotowujemy sos musztardowy: wbijamy żółtko do naczynia, następnie trochę oliwy z oliwek, czosnek obrany i przepuszczony przez praskę. Ubijamy blenderem pionowym ruchem aż sos zacznie gęstnieć.
Zatrzymujemy ubijanie, dodajemy sok z cytryny, ocet oraz musztardę i stopniowo dodając resztę oliwy, ubijamy do uzyskania pożądanej gęstości
Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, startą na jarzynowej tarce obraną marchewkę sałatę pokrojoną w cienkie paski oraz przygotowany sos musztardowy w ilości według własnego gustu. Doprawiamy solą, jeśli trzeba.
Tak przygotowaną sałatkę kładziemy na posmarowane masłem pieczywo.Smacznego.