Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, co z nim zrobić. Oto pomysł na śniadanie tym razem.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1399
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10098
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 898
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1399
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10098
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 898
Składniki
Gotujemy jajka na twardo.
W tym czasie przygotowujemy sos musztardowy: wbijamy żółtko do naczynia, następnie trochę oliwy z oliwek, czosnek obrany i przepuszczony przez praskę. Ubijamy blenderem pionowym ruchem aż sos zacznie gęstnieć.
Zatrzymujemy ubijanie, dodajemy sok z cytryny, ocet oraz musztardę i stopniowo dodając resztę oliwy, ubijamy do uzyskania pożądanej gęstości
Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, startą na jarzynowej tarce obraną marchewkę sałatę pokrojoną w cienkie paski oraz przygotowany sos musztardowy w ilości według własnego gustu. Doprawiamy solą, jeśli trzeba.
Tak przygotowaną sałatkę kładziemy na posmarowane masłem pieczywo.Smacznego.