Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, co z nim zrobić. Oto pomysł na śniadanie tym razem.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2797
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 427
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2355
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2797
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 427
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2355
Składniki
Gotujemy jajka na twardo.
W tym czasie przygotowujemy sos musztardowy: wbijamy żółtko do naczynia, następnie trochę oliwy z oliwek, czosnek obrany i przepuszczony przez praskę. Ubijamy blenderem pionowym ruchem aż sos zacznie gęstnieć.
Zatrzymujemy ubijanie, dodajemy sok z cytryny, ocet oraz musztardę i stopniowo dodając resztę oliwy, ubijamy do uzyskania pożądanej gęstości
Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, startą na jarzynowej tarce obraną marchewkę sałatę pokrojoną w cienkie paski oraz przygotowany sos musztardowy w ilości według własnego gustu. Doprawiamy solą, jeśli trzeba.
Tak przygotowaną sałatkę kładziemy na posmarowane masłem pieczywo.Smacznego.