Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was coś fajnego, niedrogiego a co najważniejsze szybkiego w przygotowaniu, myślę że przepis przypadnie wam do gustu
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Oddzielić białka od żółtek, następnie białka ubić ze szczyptą soli a po ubiciu piany dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać. Po ubiciu piany dodać dowolny aromat oraz sok z cytryny
Do ubitej piany wsypać wiórki i wymieszać do połączenia się składników
Z masy kokosowej uformować dowolne ciasteczka i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 170 stopni piec przez 20 - 25 minut do ładnego zarumienienia
Przygotowane świetnie nadadzą się do kawy i nie tylko