Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo kruche i proste w wykonaniu polecam
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 588
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 588
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1350
Składniki
mąkę przesiac do miski ,dodac cukier puder i waniliowy , zimne masła, jajka .zagnieśc ciasto ma byc bardzo elastyczne zawinąc w folię i do lodówki na conajmniej 1 godzinę lubzarobic na noc włozyc do lodówki i piec na drugi dzień (polecam tą wersję próbowałam i sa bardziej miekkie zaraz po upieczeniu)
shcłodzone ciasto rozwałkowac i wykrawac na przemian całe kółka i z dziurką. Ciastka z dziurką smarujemy białkiem i posypujemy cukrem perlistym , nastepnie na posmarowaną tłuszczem blaszkę i do gorącego piekarnika na ok 10-15 min 180 stopni az sie lekko zarumienią.Gotowe ciastka smarowac marmoladą .