Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na kukurydzianki, ale tym razem bez tradycyjnej mąki. Zrobiłam je "na oko" i wyszły super.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117997
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117997
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Składniki
W rondelku roztapiamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Wszystkie sypkie składniki łączymy ze sobą w misce, mieszamy dokładnie. Dodajemy jajka i przestudzone masło.
Wszystko mieszamy łapkami, żeby się dokładnie połączyło. Odstawiamy na około pół godzinki, aby masło i jajko wsiąknęły w płatki. Będą się wtedy lepiej kleić.
Formujemy małe ciastka według uznania i wykładamy na blaszkę (na papier). Pieczemy 10-15 minut.