Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na kukurydzianki, ale tym razem bez tradycyjnej mąki. Zrobiłam je "na oko" i wyszły super.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14210
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6530
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14210
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1646
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16221
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6530
Składniki
W rondelku roztapiamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Wszystkie sypkie składniki łączymy ze sobą w misce, mieszamy dokładnie. Dodajemy jajka i przestudzone masło.
Wszystko mieszamy łapkami, żeby się dokładnie połączyło. Odstawiamy na około pół godzinki, aby masło i jajko wsiąknęły w płatki. Będą się wtedy lepiej kleić.
Formujemy małe ciastka według uznania i wykładamy na blaszkę (na papier). Pieczemy 10-15 minut.