Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na kukurydzianki, ale tym razem bez tradycyjnej mąki. Zrobiłam je "na oko" i wyszły super.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Składniki
W rondelku roztapiamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Wszystkie sypkie składniki łączymy ze sobą w misce, mieszamy dokładnie. Dodajemy jajka i przestudzone masło.
Wszystko mieszamy łapkami, żeby się dokładnie połączyło. Odstawiamy na około pół godzinki, aby masło i jajko wsiąknęły w płatki. Będą się wtedy lepiej kleić.
Formujemy małe ciastka według uznania i wykładamy na blaszkę (na papier). Pieczemy 10-15 minut.